Kraamzorg uit de Basisverzekering

Verwacht je een kindje? Gefeliciteerd! In de eerste dagen na de bevalling krijg je hulp van een kraamverzorgende. Bekijk hier wat je vergoed krijgt voor kraamzorg.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

VinkVink

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Je hebt recht op de gebruikelijke kraamzorg. Kraamzorg mag tot een periode van 6 weken na de bevalling worden verleend. Hoeveel uur kraamzorg je precies krijgt, stelt de kraamzorgorganisatie vast met het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg.

Minder uren kraamzorg door tekort

Er is een groeiend tekort aan kraamverzorgenden. Om ervoor te zorgen dat iedereen die dat nodig heeft kraamzorg krijgt, hebben zorgverzekeraars en kraamzorgorganisaties afgesproken dat iedere pas bevallen vrouw in elk geval 24 uur kraamzorg ontvangt. Het tekort verschilt erg per regio en de periode waarin de kraamzorg nodig is. Als er ruimte is voor meer dan 24 uur kraamzorg krijg je meer uren. Op deze manier kan iedereen de kraamzorg krijgen die nodig is. We vragen je begrip voor deze situatie.

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende verzekering?

Je vergoeding voor kraamzorg, belangrijk om te weten:

Waar kan ik terecht? 

Kies zelf je zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. Jij kiest zelf waar je behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder zie je alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder