Podotherapie

Heb je zorg nodig aan je voeten om beter te kunnen lopen of bewegen? Dan vergoedt VinkVink deze zorg meestal wel, als de huisarts je doorverwijst.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

VinkVink

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Ben je diabetespatiƫnt met een verhoogd risico op voetproblemen? Dan zijn er voor jou bepaalde vergoedingen vanuit de Basisverzekering. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld podologie of podotherapie. Ook pedicurezorg wordt vanuit de Basisverzekering vergoed als je diabetespatiƫnt bent. Bekijk in dat geval de vergoeding voor pedicure.

Met een schriftelijke verwijzing van je huisarts of medisch specialist mag je naar een podotherapeut. Bijvoorbeeld als na een voetscreening blijkt dat je door diabetes een verhoogd risico op voetproblemen hebt. De podotherapeut bepaalt welke zorg je nodig hebt en bij welke specialisten. De podotherapeut is dus je hoofdbehandelaar. Hij stelt jaarlijks een individueel behandelplan op.

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende verzekering?

Je vergoeding voor podotherapie, belangrijk om te weten:

Waar kan ik terecht? 

Kies zelf je zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. Jij kiest zelf waar je behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder zie je alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder