Ik heb moeite met betalen

Als je te laat bent met betalen, is dit vervelend. Maar het is gelukkig niet direct een probleem. Je betaalt nu alsnog, of je betaalt de herinnering of aanmaning. Je kunt ook een betalingsregeling afsluiten. Als je langere tijd niet betaalt, zijn er wel belangrijke gevolgen die je moet weten.

Wat als ik nu echt niet kan betalen?

Zit je even krap bij kas? We helpen je graag. Als je niet direct kunt betalen, dan raden we een betalingsregeling aan. 

Wat gebeurt er als ik niet op tijd betaal?

  • Stap 1: Je ontvangt een herinnering.
  • Stap 2: Je ontvangt een aanmaning.
  • Stap 3: We willen voorkomen dat we hierna de vordering over moeten dragen aan de deurwaarder. Daarom bieden we je graag een betalingsregeling.

Let op: Betaal je 6 maanden of meer de premie van de basisverzekering niet? Dan zijn we verplicht je bij het CAK aan te melden als wanbetaler.

Hoe weet ik of ik nog iets moet betalen?

Benieuwd of je nog openstaande rekeningen hebt? Dit zie je in Mijn VinkVink

Wanneer moet ik de premie betaald hebben?

Je betaalt de premie elke maand via automatisch incasso. We schrijven op de 29e van iedere maand (behalve 28 februari) de premie af. Valt de 29e in het weekend? We schrijven de premie de eerste werkdag na het weekend af.

 

Grip op jouw geld

Geldfit helpt je om financieel fit te blijven of te worden. Doe anoniem de test en ontdek binnen 2 minuten wat je kan doen. Of bel gratis 0800-8115. Zij bieden een luisterend oor en geven gratis en anoniem advies over jouw financiële situatie.

Je wordt verwezen op een passende vervolgstap. Van online tools en handige websites tot een vrijwilliger in de omgeving. Zijn geldzorgen uitgegroeid tot (problematische) schulden? Dan begeleiden ze je naar het juiste loket binnen de professionele schuldhulpverlening

Schuldenwijzer.nl - meer inzicht in je schulden

Heb je een schuld? Is deze toegewezen aan een deurwaarder? Of aangemeld bij het CAK? Bekijk dan alle informatie over je schulden bij Schuldenwijzer.nl. Je ziet welke deurwaarder betrokken is en wat het actueel bedrag is. Je logt eenvoudig in met uw DigiD. Goed inzicht helpt met het oplossen van schulden.

Naar Schuldenwijzer

Ik wil afgemeld worden bij het CAK. Hoe kan ik dat regelen?

Bij het CAK zit je door de betalingsachterstand in de regeling wanbetalers. Wil je hieruit? Dan moet je je schuld aflossen. Je kunt je schuld aflossen of een betalingsregeling aanvragen. Gaan we akkoord met de regeling? Dan schorten we je op bij het CAK. Je beInttaalt weer de gewone zorgpremie en geen hogere premie meer aan het CAK. Er wordt ook geen hogere premie meer ingehouden op je inkomen.