Kronen en bruggen

Soms is een tand of kies aan vervanging toe. Bijvoorbeeld na een wortelkanaalbehandeling of het vullen van gaatjes. De tandarts kan je dan een kroon aanraden. De tand of kies slijpt hij klein. De kroon, een kapje van porselein of metaal, lijmt hij op de afgeslepen tand of kies. Het valt nauwelijks op tussen je eigen tanden.

Jaar:

2024

Collectieve verzekering:

VinkVink

Basisverzekering:

Toon alles

Aanvullende verzekering:

Toon alles

Tandverzekering:

Toon alles
Open Filter

Mis je één of twee tanden of kiezen, dan kan de tandarts ook een rijtje van kronen maken. Met behulp van kronen over bestaande tanden, ontstaat een ‘brug’ met een zwevende kroon. Een brug bestaat uit drie of meer kronen naast elkaar.

Wat krijg ik vergoed uit de Basisverzekering?

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan zijn er vergoedingsmogelijkheden uit de Basisverzekering. Deze behandeling moet dan wel vooraf aangevraagd en gemachtigd worden. Je zorgaanbieder kan inschatten of je daarvoor in aanmerking komt en een eventuele aanvraag verzorgen.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan worden kronen en bruggen niet vergoed vanuit de Basisverzekering.

Wat krijg ik vergoed uit de aanvullende verzekering?

Wat krijg ik vergoed uit de Aanvullende(tandarts)verzekering?

Je vergoeding voor kronen en bruggen, belangrijk om te weten:

Kies zelf je zorgaanbieder

Veel mensen gaan naar een zorgaanbieder waar de huisarts ze naar doorverwijst. Of een zorgaanbieder die dichtbij is. Maar dat hoeft helemaal niet. Jij kiest zelf waar je behandeld wilt worden. In onze Zorgvinder zie je alle zorgaanbieders met wie we een contract hebben.

Zorgvinder